Wat is chiptuning?

 Het moeilijkste concept om voor de meeste mensen te begrijpen, is dat opnieuw chippen of opnieuw toewijzen gewoon motortuning is, hoewel het elektronisch wordt gedaan in plaats van mechanisch (zoals de oude dagen van carburateurs en spruitstukken).

chiptuning nederland is gewoon een elektronisch opslagapparaat dat zich op een printplaat in de E.C.U. (de motor-ECU) zich bevindt. De chip bevat waarden in binaire vorm die de hoofdprocessor van de ECU (een ander apparaat op hetzelfde bord) kan begrijpen en gebruiken om de motor aan te sturen.

Elke waarde binnen de chip wordt op zijn eigen aparte locatie bewaard (bekend als een ‘adres’), en wanneer een auto opnieuw wordt gechipt, veranderen we in principe de waarden op de groepen adressen die het tanken en het ontstekingstijdstip regelen, en op turbomotoren Turbo boost.

Dit worden kaarten genoemd, vandaar de term “re-mapping” die vaak wordt gebruikt. Deze lijken soms op een terreinkaart, zoals hieronder weergegeven. Het zijn deze kaarten die we veranderen om de motor af te stemmen.

Onderstaande kaart is een van de ontstekingskaarten op onze demonstrator 997 Turbo Porsche.

Het hoge gele gebied van de kaart vertegenwoordigt de tijdregeling voor licht gas / belasting, terwijl het onderste blauw / groene gebied de tijdregeling voor vol gas / volledige belasting vertegenwoordigt.

Van links naar rechts zijn de RPM-sites.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Motor chiptuning

Wat doet chiptuning?

Wat doet chiptuning?