Motor chiptuning

 Motor chiptuning is een proces waarbij de elektronische regeleenheid opnieuw wordt geprogrammeerd zodat de motor binnen verschillende parameters werkt. Mercedes Chiptuning nederland ECU-chip bevindt zich in het injectiesysteem en regelt de hoeveelheid lucht-brandstofmengsel. Als u dit opnieuw programmeert, kunt u de chip vertellen wat hij met dit mengsel moet doen. De kosten hiervan kunnen afhangen van hoe je het hebt gedaan.

Een motortuningchip is een essentieel onderdeel van de elektrische en computersystemen van uw auto. De chip in uw voertuig stuurt een aantal verschillende systemen aan, regelt en zorgt ervoor dat deze altijd goed van stroom worden voorzien.

Systemen de chipcontroles
Afhankelijk van het voertuigtype en het bouwjaar kan de ECU een groot aantal verschillende systemen aansturen. Deze omvatten het automatische transmissiesysteem, het voertuigstabilisatiesysteem, het brandstofinjectiesysteem, de klepondersteuningssystemen, de controle- en ontstekingssystemen en het cruisecontrolsysteem. Dit alles is cruciaal voor het functioneren van uw voertuig. De chip reageert op impulsen van het voertuig om de druk op de kleppen en injectiesystemen te verhogen, de maximale snelheid en acceleratie van het voertuig te regelen en meer.

Meer interessante feiten over de chip
De ECU in uw voertuig bevindt zich meestal in de dashboardbedieningen. Toegang is via een poort die de diagnostische poort wordt genoemd. In de meeste gevallen kunt u de chip het beste door professionals laten behandelen. Het verstoren van de systemen die het bedient door onbedoeld bepaalde instellingen op de chip aan te passen of door manipulatie zonder precies te weten wat u doet, kan ertoe leiden dat uw voertuig de kwaliteit van zijn prestaties verliest en zelfs volledig faalt. Een deel van deze schade kan onherstelbaar zijn en leiden tot de motor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Wat doet chiptuning?

Wat doet chiptuning?