Wat is chiptuning voor voertuigen?

 Wat is chiptuning voor voertuigen? Chiptuning is per definitie een methode om de motor van een voertuig of de ophanging, de transmissie of andere functionele onderdelen aan te passen of aan te passen. Door slechts een deel van een voertuig te vervangen, kan de auto worden aangepast aan uw persoonlijke behoeften en rijstijl. In de volksmond bekend onder het acroniem CITES (Chiipped In Place of Stick) – zo genoemd omdat het gewijzigde onderdeel feitelijk permanent is geïnstalleerd en niet kan worden verwijderd. Als u het echter wilt verwijderen, kunt u dat doen.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een chip in uw voertuig is zuinigheid. Met chiptuning kunt u de prestaties tot 40 procent verhogen zonder de motor of de algehele prestaties van het voertuig extra te belasten. chiptuning nederland gevolg hiervan krijgt u een beter benzineverbruik, wat een betere economie betekent. Denk ook aan een lagere uitstoot: u kunt ook het brandstofverbruik verlagen door op dezelfde manier te rijden. Met een nieuwe toewijzing kunt u uw voertuig zelfs op water laten rijden in plaats van op benzine, waardoor uw totale brandstofkosten dalen.

Als u van plan bent uw huidige OEM- of productiemotor te vervangen door een turbodiesel, of het nu een cilinder of een blok is, dan zijn er ook een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. De herbestemming is zuiniger en verbruikt minder brandstof en emissies dan het vervangen van de gehele motor. Dus als u besluit uw huidige motor te vervangen door een turbodiesel, controleer dan eerst of u uw voertuig opnieuw moet toewijzen. Kies het type chip dat je nodig hebt, meestal een low profile remap voor de inline vier of een hogedruk luchtstroom turbodiesel remap voor de inline twee- of driecilindermotoren. Als u het goed doet, kunt u uw nieuwe motor binnen een paar uur laten draaien, niet weken of maanden, zoals sommige autotechnici tegenwoordig beweren.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Motor chiptuning

Wat doet chiptuning?

Wat doet chiptuning?